6 Oktober 2011

Hebben we onze zelf drive door Namibie (kaokoveld) & Botswana geboekt ,

 

2012 : Selfdrive Namibië & Botswana ,
We vinden kamperen geweldig maar af en toe een echt bed is ook niet mis. In overleg met Out in Africa en de kosten vergelijkend van een 4x4 met of zonder tent, gaan we dit jaar voor tented camps en lodges. Luxe dus! Wel aparte accommodaties waarbij voldoende privacy is en we ’s avond kunnen kiezen voor een wijntje aan de bar of op de eigen patio.
Het stuk van Namibië wat we nog niet gezien hebben is Kaokoveld en de Caprivi strip ( panhandle) Dit stuk hebben we gecombineerd met Botswana. Heel veel voorstel reizen zijn de revue gepasseerd en kermis zondag hebben we de hele dag op de haciënda gezeten met kaarten, laptops, reisboeken, koffie, meer koffie, discussies en de reis in elkaar gezet. Om 10:00 begonnen en om 15:30 waren we tevreden met het resultaat.
Het Kaokoveld met provincie hoofdstad Opuwe ligt in het noord westen van Namibië. Het is een moeilijk toegankelijk gebied ten zuiden van de Kunene rivier, het gebied van de Himbas een nomaden volk met koeien en geiten dat in het afgelegen gebied zijn cultuur en gebruiken heeft behouden
De wegen in het Kaokoveld zijn maar sporadisch in kaart gebracht en de gps is hier geen overbodige luxe. De wegen zijn zeer slecht met heel veel scherpe stenen of erg veel los zand. Zonder 4x4 voertuig kom je er niet makkelijk. Vanuit Kaokoveld bezoeken we een cheetah farm en dan via Etosha naar een camp in de buurt bij Aasvoelkrans. Een gehucht in de buurt van het ruige Khadum National Park. Via een kleine grensovergang gaan we dan naar Botswana. Het gedeelte van Botswana is Chobe ,Okavango Delta en Moremi .
We gaan de auto huren bij:Trifty.com,   een nissan navar double cap 4x4
Onze maat werk specialist :(OUT in Africa is gespecialiseerd in Afrika reizen naar Zuidelijk- en Oost- Afrika. met deze organisatie  hebben we ook onze vorige Namibië reis gemaakt

We vliegen vanaf Frankfurt ,dit is een van de weinige luchthavens die rechtstreeks vliegen op Windhoek ,voordeliger niet alleen in geld maar ook in reistijd. Omdat we in Limburg wonen gaan we via Aken met de hogesnelheidstrein naar Frankfurt .

Nissan Navara king cap
September 2011
Home