Anjum (friesland) & het Lauwermeer NP
 

Op safari naar Fryslan

Maandag 1 november gaan we voor een midweek naar Landal Esonstad, we hebben een vrijstaande dijkwoning gehuurd met sauna, bubbelbad, zonnebank en open haard. Weer of geen weer we vermaken ons wel.
Tara en Luca (dogs)hebben in de gaten dat we iets anders gaan doen, ze zijn een beetje druk. Onderweg af en toe eruit zorgt er voor dat we allemaal relaxt aankomen. Het huisje is ruim en gezellig ingericht, warme kleuren en een strak interieur. In de buurt is geen AH, dan maar naar de COOP voor de boodschappen. Terug in het huisje alles neergezet en dan eerst de omgeving verkennen. Het is de eerste keer dat we op “vakantie”zijn sinds John weet dat hij AIHA heeft. Sinds anderhalve week is hij aan de prednison. . We hebben een wandelkaart van Friesland en een kaart van NP Lauwersmeer, voorbereid zijn we.  De 2e keer dat we bij het huisje komen weten Tara en Luca al waar ze moeten zijn, de rust is terug.

Dinsdag is een druilerige dag, het waait en miezert. Ik ook met m’n wishfull thinking, wil weer uitwaaien, nou waaien krijg ik met een hoofdletter. We gaan toch op pad naar het lauewersmeer, het is echter te guur om grote stukken te lopen. Lunchen doen we lekker in het huisje, John gaat daarna relaxen en Hannie gaat een wandeling in de omgeving maken. Als ik terug kom is het tijd voor een beauty uurtje, daarna kan ik genieten van de culinaire verrassing die John heeft gemaakt.  De dogs slapen op tijd vanavond, geen kind aan.

Woensdag is volgens buienradar, weersvoorspellingen een regenachtige dag met veel wind. Helaas, dit komt niet uit, het is een mooie dag, zonnig veel wind, de wolken razen boven je hoofd, en geen druppel regen. We gaan naar Wiersum en zien vanaf de dijk Ameland en Schiemonnikoog liggen. Rond de middag gaan we nog naar Dokkum, mooi stadje. Onze lunch bestaat uit een lekkerbek bij de visboer. John gaat terug naar het huisje om de krant te lezen en naar een film te kijken. Ik ga de terpen route lopen. Halverwege moet ik een andere koers uitzetten. Ik kom 2 veeroosters tegen waar ik met de honden niet overheen kan. Jammer maar welk handig dat ik miep(gps) bij me heb. Ganzen en eenden hebben ze hier genoeg, een spektakel dat ze veroorzaken wat een kabaal.

Donderdag staan we op met regen en nog meer wind. We gaan kijken bij Eemshaven een nieuwe locatie van Nuon. Hier gaan ze straks gas winnen en wellicht ook produceren op kolen. Ondanks de gezonde sauna en het lekkere relaxen ben ik behoorlijk verkouden. ‘k denk dat ik straks het oude vertrouwde recept probeer  met een lekkere borrel het bed in duik.
Vanmiddag een filmpje en dan nog een stuk met de honden uit. John slaapt vanmiddag niet, heeft wel veel last van temperatuursverhogingen. Af en toe lijkt het erop dat hij aan de kook is?!

Verdomd lastig maar gelukkig bijna van mijn aiha verlost ,nu alleen de prednison afbouwen ,van 120mg naar nul met 10mg perweek ben dus in 2011 verlost van die troep

 
friesland is een mooie provincie zeker voor herhaling vatbaar .Lauwersmeer NP.. een aanrader!!
Home