De Vakantie 2009
Dit jaar zijn we in Europa gebleven en reden we de 3 Alpentour met de motor.
Waar drie Alpenlanden, Oostenrijk, Zwitserland en Italië elkaar raken, bevindt men zich gelijk in een fantastisch stuurgebied. Met de Duitse Alpen er nog bij is het eigenlijk een Vier Alpentour. Het rustige dorpje Fliess is een ideaal uitgangspunt om dit spectaculaire gebied te verkennen. Echt een aanrader voor liefhebbers van de hoogste bergpassen met veel haarspelden en veel, heel veel bochten.

Mijn Dl 1000 (navigatie)

Bochten,Bochten en Bochten

 

 

 

Augustus ’09:


Drie Alpentour
Rond de kerst besluiten we om deze zomer met de motor op vakantie te gaan. We gaan 9 dagen rondreizen in Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Het dorpje Fliess ( bij Landeck) ligt hiervoor heel centraal en er is een motorhotel. John heeft er zin in om de hoge bergpassen met veel haarspeldbochten en heel veel bochten te gaan rijden. Tijdens de supertour was het altijd van het ene naar het andere hotel maar met zijn tweeën besluiten we om in 1 hotel te blijven.

Via MRO krijgt John de routes digitaal, zo staat alles in het geheugen van Miep (Garmin 2610), op het moment dat we vertrekken. Als de honden naar het vaste pension zijn gebracht pakken we de  koffers in. Blij verrast merk ik dat er best veel in z’n zijkoffer past.

 

 

We rijden tot Aken snelweg en dan start de route in Eupen. Vanaf nu gaat het binnendoor naar Saint Jean Saverne. Om te lunchen stoppen we in Nonnweiler, hier kunnen we lekker in het zonnetje van een uitgebreide tosti genieten. Dan door over kleine weggetjes en telkens weer de grens over. KPN maakt overuren om telkens weer een sms’je te sturen. Het is een mooie streek jammer dat er zijn zo ontzettend veel windmasten zijn geplaatst. Om 17:30 zijn we in Saint Jean Saverne bij hotel Kleider. De kamer is goed, maar nu eerst een wijntje en wat eten. Na het eten nog een espressootje en dan op tijd naar bed. Het is erg warm en we laten de ramen open. ‘s Nachts begint het te waaien en moet John in gevecht met de gordijnen. Nadat deze ingetoomd zijn kunnen we de slaap hervatten.

 

Via Frankrijk rijden we naar Oostenrijk, we vertrekken voor 08:00 en gaan bij Lahr de grens over. We komen langs een groot stuwmeer en dan via Schwanau, en geloof het of niet hier heb ik veel witte zwanen gezien, Nussbach en Salem naar de Bodensee. We gaan in Lindau de grens over. Tot zover had de fransoos vanmorgen gelijk: een petit peu de plui. Voordat we aan de passen beginnen begint het te regenen, niet een beetje maar echt regenpakken weer. We stoppen en denken eerst nog heeeel positief dat het wel over gaat. Helaas toch het regenpak aan en pas weer uit bij aankomst in het hotel. We gaan va de Hochtanbergpass ( 1679), de Flexenpass ( 1773) en de Arlbergpas ( 1793) naar Landeck. Van Landeck naar Fliess….. Miep zegt links omhoog…. John denkt …. Kan niet, we rijden door….. Miep zegt draaien!... En John draait, nu moeten we rechts omhoog….Inderdaad, steil omhoog en een paar pittige bochten en dan zijn we in Fliess. Na een paar kleine steegjes komen we dan bij hotel Marienhof. De eerste indruk van het hotel is goed en na een warme douche gaan we om 18:30 eten, Alle gasten worden om dit tijdstip aan tafel verwacht om gezamenlijk te eten. Het driegangen menu en het wijntje is oké.

De eerste dag: eerst een rondje Fliess, Eicholz, Fliess en dan naar het Kaunertal. De Kaunertaler Gletscher Panoramastrasse brengt ons langs de Gepatschstausee en dan omhoog naar de Gletscher. KOUD! Had ik maar een trui onder m’n jas gedaan. We kijken ff rond en dan snel naar beneden en door naar Samnaun ( Zwitserland). Hier eten we weer buiten in het zonnetje. Als we klaar zijn met eten begint het te regenen, we gaan maar wat shoppen tot de regen voorbij is. Is wel lekker zo belastingvrij. Cartier, Armani, alles is te koop. We houden ons in want veel ruimte hebben we niet met de motor. Als we terug gaan moeten we bij de grens laten zien wat we gekocht hebben en de bonnen laten zien. Handig hebben we die in het topkoffer gestopt. Dan in de regen, zon, regen terug naar Fliess. De route door het Inntal is toch de moeite waard.

Terug in het hotel kijken we welke route we morgen gaan doen, het wordt de Timmelsjoch.

Vervolg