De tweede dag begint bewolkt, grijs en grau. Ik start met de regenjas aan. We gaan boven over: Piller en dan het Pitztal, Otztal en via Solden naar Obergurgl. Hier eten we in een uitgestorven wintersportplaats een kop soep. We gaan weer terug naar Solden en daar moet na de koffie met gebak stop de regenbroek weer aan. We gaan richting Timmelsjoch maar het is te laat om deze over te gaan, weer terug naar Solden voor koffie en dat kan weer in de zon op het terras. Terug in het hotel schuiven we aan bij het diner, vandaag eten we: erwtencremesoep, zigeunerschnitzel met salzkartoffelen en als toetje krijgen we 7 kersen. Holladieee

Vandaag vertrekken we zonder ontbijt naar het Kuhtaisattel en de Timmelsjoch. We gaan weer boven over bij Piller, echt een mooi wandelgebied, en dan via het Pitztal, Otztal naar Kuhtaisattel. Zo vroeg is het lekker rustig en we schieten goed op.We ontbijten in solden De hele dag is het droog maar voor de middag wel bitterkoud. Het gebied bij Kuhtaisattel is mooi en er lopen veel koeien los. Als we boven op de Timmelsjoch zijn drinken we aan de Italiaanse kant een kop koffie en genieten van het weids uitzicht. Vandaag stoppen we verschillende keren tijdens de afdaling om foto’s te maken. We zijn rond vier uur weer in het hotel en kunnen nog lekker op het terras genieten van de zon en het uitzicht.

 

Ook dag 4 starten we zonder ontbijt, om 07:00 zitten we op de motor. De lucht is strakblauw met hier en daar een klein wolkje. De route brengt ons door het Voralgebergte en over de Silvretta hoch alpenstrasse. Een gedeelte van de route hebben we met komen ook al gedaan en na het ontbijt in AU korten we hier de route in. We rijden door het groot Walsertal, een heel ander gebied dan gisteren. In fashina pakken we de route weer op. Het weer blijft geweldig. Door Montafon gaan we naar de Silvretta. Hier laat John zich eens gaan: scheur, scheur, en in no time zijn we boven. We stoppen aan het stuwmeer, kijken wat rond, kan ik op adem komen, en dan naar 3869 mtr om te lunchen op de Bielerhöhe. Omlaag gaat het rustig en geniet ook ik van het uitzicht en de loslopende paarden. Via Galtur, Ischgl terug naar Fliess.

 

Op tijd weg bevalt goed en dat doen we vandaag weer. Ook vandaag zijn de weergoden ons goed gestemd en is de lucht stralend blauw. We gaan boven over door het Kaunertal park richting Kurns, via de Ofenpas  naar Zwitserland. Richting St Moritz. Is het mooi sturen en dan naar Livigno. In dit grensgebied hebben we ook al eens met een sneeuwscooter gecrost. Vlak na de tunnel richting Livigno gaan we ontbijten. Heerlijk broodje en Italiaanse espresso. Dan door naar Livigno: wat is het er druk en naar mijn herinnering groot. Veel campers en fietsers. We stoppen niet en rijden door richting Stelvio. Het is een mooi gebied en weer anders dan de vorige dagen. Ik weet niet of de Silvretta, de Timmelsjoch of de Stelvio winnen. Het is een hele weg omhoog. We stoppen een paar keer om foto’s te maken en als we boven zijn weet ik niet wat ik zie! Overal winkeltjes, bratwurst kraampjes en veel, heel veel mensen. We drinken een water op het terras en laten het geheel op ons inwerken. Als we naar beneden gaan komt ons een camper tegen die zich een beetje vergist, na een paar keer terug steken kan hij de draai maken en naar boven. Ook nu maken we onderweg naar beneden veel foto’s en als ik omhoog kijk kan ik bijna niet geloven dat we daar vandaan komen. Het is echt steil. Eenmaal bij de boomgrens wordt alles weer wat vriendelijker en John stuurt vlot via de Reschenpas nar Oostenrijk. We komen langs Lago di Resia maar zien nergens de kerktoren die boven het water moet uitsteken. Na een korte lunchstop gaan we nog wat boodschappen doen in Landeck. We besluiten om morgen al richting huis te gaan. John wil een hotel waar hij fatsoenlijk kan slapen!

 

Na het ontbijt vertrekken we om 08:20. Vannacht heeft het geregend met hier en daar onweer. Het ontbijt is niet veel soeps, volgens mij hebben de broodjes ook in de regen gestaan. De sleutel laten we beneden achter en dan zijn we weg.

 

Donkere wolken drijven over de bergen en we nemen de Arlberg tunnel ( 15,6km ) en dan richting Bregenz. Daarna krijgen we nog Pfandertunnel van 6 km die echt smerig is. Warm en net ratten die naar het licht gaan. Als we de tunnels gehad hebben is de lucht weer blauw! Via Lindau, Friedrichshaven en verder richting Duitsland. Na de lunch richting Schwarzwald , we landen in Bad Wildbad en gaan naar Hotel Valsana. Bad Wildbad is een echt kuurpark en vanuit het hotel hebben we een mooi uitzicht. Vanavond liggen we er al om 20:30 in, eindelijk weer een fatsoenlijk bed.
Na heerlijk geslapen te hebben in grote stevige bedden gaan we ontbijten. Lekker: diverse soorten brood, kaas en vlees! Echt een ontbijt om van te genieten. Om 08:20 gaan we via Pforzheim richting Reinbollen. Dan naar Cochem en dan toch echt richting thuis!

©Hannie Cuijpers

fotos staan onder de link reisfotos

Onze route