Verslag deel 3 mozambique
Woensdag 01-10-2008:

We gaan van Liwonde naar Cape Maclear. Er wordt flink aan de weg gewerkt waardoor we heeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeel de paden naast de weg moeten gebruiken.
Onderweg proberen we in een supermarkt nog eten te kopen, maar het vlees ligt in zijn eigen vocht te stinken in de “koeling”. We zijn op tijd bij Fat Monkeys en besluiten de camping te laten voor wat het is, we upgraden naar een kamer en dan chillen in de bar met uitzicht op Lake Malawi. Na het eten speelt er een lokale band op het strand, twee jongentjes dansen erbij, kampvuur, drankje en een sterrenhemel. Wat wil je nog meer.

Sunset Lake Malawi

Sunset Lake Malawi

Chichliden Lake Malawi

Maurice Heeft hout gehaald

Jerry    (the African Fish Eagle)

Donderdag 02-10-2008:

Een vrije dag, John gaat snorkelen en naar de visarend kijken.
Hier hebben we wel een discussie over gehad omdat er misschien kans is op bilharzia. Maar je moet ook niet overal spoken zien en achteraf is John blij dat ie geweest is.Het was wonderbaarlijk mooi, zowel onderwater als het voeren van de visarend.
Heeft ook nog mooie foto's opgeleverd. Ik ga met Maurice naar de lokale markt om groenten en fruit te kopen. Een local, Johannes, gaat mee om te vertalen.
Er wordt nog geprobeerd om me een sarong te verkopen, maar het katoen is te dik.
Groenten en fruit kopen is niet zo simpel, er is niet veel en er moet danig onderhandeld worden, ook niet makkelijk met een paar mzungu's erbij.
Terug van de markt ga ik mijn dagboek bijwerken op een bankje aan het strand.
John komt wildenthousiast terug van het snorkelen. De visarenden, die allemaal een naam hebben, komen als de vissers ze roepen. Ze hebben de vissen gevoerd met brood.
We lunchen in de open keuken. Na de lunch spelen we Baoo met een local die ons het spel wil verkopen, helaas we hebben al vanalles gekocht.
In de namiddag gaan we wandelen met Simon en nog 1 local,
we lopen eerst naar de kliniek die door de Schotten is neer gezet, trots worden we door Simon en z'n vriend rondgeleid.
Naast de kliniek ligt het weeshuis waar de weeskinderen van het dorp worden opgevangen. Daarna door naar het missionaris graf en dan door het dorp terug. Veel kinderen hebben een dikke buik van de ondervoeding, raar te bedenken dat bij ons veel kinderen een dikke buik hebben van te veel eten.
Terug van de wandeling spreken we een stel uit Schijndel dat met public transport in Malawi is.
We eten weer lekker vis met kool en rijst, koffie met koekjes op het strand na. Heel vroeg in de ochtend cq nacht begint een bruiloft, zingen, trommelen, we horen vanalles. Als we willen mogen we mee, zo hebben ons gisteravond een paar mensen laten weten.

Bao game

Bilharzia

Sarong

Bilharzia

Sarong

Bao malawi (spel)

Fish Eagle

Lilongwe (stad)

Vrijdag 03-10-2008:

'Morgens is het bruiloftseest nog in volle gang. Al zingend gaan ze door het dorp, ik probeer een glimp op te vangen, maar ik zie ze niet.
We vertrekken naar Lilongwe, de weg is goed en we zijn er voor de middag.
Als we de sleutel van de kamer hebben vraag ik bij de receptie naar een dokter en een taxi.
Met John ga ik naar de privat kliniek in Lilongwe. De hechtingen zijn er zo uit en ik mag weer zwemmen!
Met de taxi terug naar de stad en lunchen bij Nando's, hier is hot ook echt HOT.
We kopen voor het postkantoor op de souvenirs markt een kop, chief todolo. We treffen een stel van de groep en gaan wat drinken op een terras.
Later gaan we met de taxi naar het hotel om ons op te frissen. Met de groep gaan we terug naar de stad om te dineren bij Don Briori's. Lekker gegeten
Zaterdag 04-10-2008:

Weer een lange reisdag van Lilongwe naar de grens en dan via Chipata naar Mfuwe. We komen in Flatdogs camp aan de Luangwa River, tenten opzetten en eten.
“s avonds krijgen we vissite van olifanten en hippo's in ons camp.

Malawi Kwacha

Mozambique Meticais

Zambia Kwacha

Zuid afrikaanse rand

Mfuwe Maingate

Zambia Parken

Zaterdag 04-10-2008:

Weer een lange reisdag van Lilongwe naar de grens en dan via Chipata naar Mfuwe. We komen in Flatdogs camp aan de Luangwa River, tenten opzetten en eten.
“s avonds krijgen we vissite van olifanten en hippo's in ons camp.

Vervolg