Reisschema - onze route van dag tot dag

Dag Activiteit / Route Verblijf  
Dag 1 Frankfurt-Windhoek Terra Africa Guest House
Dag 2 Windhoek-Terra-afrika    
Dag 3 Gochas-Auob lodge  
Dag 4 Kgalagadi transfronter park-Mata mata Mata Mata Rest Camp  
Dag 5 Kgalagadi transfronter park-Nossob  
Dag 6 Kgalagadi transfronter park-Twee rivieren Kgalagadi transfronter park-Twee rivieren  
Dag 7 Keetmanshoop-Quivertree forest rest camp Quivertree forest rest camp  
Dag 8 Ai Ais fisch river-Ai Ais hotsprings  
Dag 9 Ai Ais fisch river-Ai Ais hotsprings    
Dag 10 Helmeringhausen-Dabis Quest farm Dabis Guest farm  
Dag 11 Sesriem-Sesriem camp NMR Sesriem-Sesriem camp site  
Dag 12 Sesriem-Sesriem camp NMR    
Dag 13 Sesriem-Sesriem camp NMR    
Dag 14 Swakopmund-beach lodge Swakopmund-beach lodge  
Dag 15 Swakopmund-beach lodge    
Dag 16 Khorixas-camp xaragu  
Dag 17 Khorixas-camp xaragu    
Dag 18 Palmwag-Palmwag lodge Palmwag lodge  
Dag 19 Palmwag-Palmwag lodge    
Dag 20 Palmwag-Palmwag lodge    
Dag 21 Etoscha NP-Okaukuejo Okaukuejo Resort  
Dag 22 Etoscha NP-Halali Etoscha NP-Halali  
Dag 23 Etoscha NP-Halali    
Dag 24 Etoscha NP-Namutoni Etoscha NP-Namutoni  
Dag 25 Waterberg plateu NP-bernabe de la bat rest camp bernabe de la bat rest camp  
Dag 26 Otjiwarongo-Okonjima lodge africat foundation Otjiwarongo-Okonjima lodge africat foundation  
Dag 27 Windhoek-Terra afrika Terra Africa Guest House  
Dag 28 Windhoek-Frankfurt auto inleveren    
Dag 29 Frankfurt frankfurt airport  
   
   
     

Namibië, land met dieren, landschappen, kultuur en vriendelijke mensen. Een klimaat met 300 zonnedagen en een droge periode van mei tot en met oktober. De temperatuur in mei en juni varieert tussen de 7ºen 23º overdag. Er staat al vanalles op mijn verlanglijstje: de leeuw met zwarte manen in de Kalahari, in Etosha de zwarte zeba en de woestijnleeuw. Een nachtelijke sluiptocht maken in Etosha. We hebben de route nu definitief en van bijna alle lokaties hebben we al de brochures. Als we maandag ochtend in Windhoek aankomen worden we afgehaald door een medewerker van het autoverhuur bedrijf. Er is ruim de tijd om de auto, tent uitgelegd te krijgen.

Daarna gaan we naar guesthouse Terra Africa waar we lekker kunnen douchen en dan boodschappen doen in de stad. Daarna de auto inrichten en dan maar bij het zwembad gaan liggen. We eten ’s avonds bij het guesthouse, we zijn dan al lang aan de geng.
De volgende dag rijden we  315 km via de grote weg naar het zuiden tot aan Gochas.Hier gaan we bij een 3 sterren lodge  kamperen, kunnen we nog altijd een kamer huren als we niet genoeg plek hebben op dat 1.20 mtr matrasje. Het gebied rondom de lodge moet heel mooi zijn, de duinen van de Kalahari en de witte stenen in de vallei. Dan 175 km naar de grenspost Mata Mata van Namibië en Zuid Afrika. We gaan 3 dagen naar het Kgalagadi Transfrontier Park, een relatief stil en onbekend natuurreservaat op de grens van Nambië en Botswana. Het park is 2 keer zo groot als het Kruger park en de rode duinen van de Kalahari woestijn zijn hier te zien. De woestijn loopt door tot Angola. Er is weinig vegetatie, dus veel kans om wild te zien! Iedere avond zijn we in een ander kamp waar we kamperen. De laatste dag gaan we de grens weer over bij Rietfontein en zijn we weer in Namibië. Het schijnt dat op deze afgelegen route nog San leven die nomadisch leven en jagen. Enige clans hebben van de regering grond terug gekregen, deel in het park zelf.

 

Boerderij Garignus in de buurt van Keetmanshoop is onze volgende overnachtingsplek. Deze guesthouse heeft soms cheeta’s in grote kooien, die om 17:00 gevoerd worden. Bij zonsondergang is het mooi om het in de buurt gelegen kokerboomwoud te fotograferen. Via de dolorieten rotsformatie gaan we verder naar de Ai-Ais warmwaterbronnen. Dit is een groen oase na het maanachtige landschap van de Fish River Canyon . Hier logeren we 2 nachten op ai ais hotspring camp, ’s nachts zwemmen onder een practinge sterrenhemel in zeer warm water, niet verkeerd! Via Helmeringhausen gaan we naar de boerderijvan Stefan en Jenny Gaugler, Dabis Guest Farm. Boer Stefan is de vierde generatie van deze farm waar voornamelijk schapen gehouden worden.  Op deze gastvrije farm kunnen we ’s avonds lekker de voeten onder de tafel schuiven. Na het ontbijt gan we naar het Namib Naukluft Park. We blijven  3 nachten in Namibia Wildlife Resorts:  Sesriem camp. Dit camp ligt in het park waardoor we voor zonsopgang de 60 km naar de vlei kunnen rijden. We hebben hier drie dagen om dit spectaclair duinenlandschap te bewonderen en te fotograferen.
Dan ff naar de bewoonde wereld in Swakopmund. In de Beach Lodge slapen we 2 nachten in een echt bed en kunnen we allerlei sportieve activiteiten ondernemen. Natuurlijk kunnen we ook een dagje stadten en zeker onze proviand weer aanvullen. Hoewel de Beach lodge aan de oceaan ligt, is deze te koud om in te zwemmen, zeevissen kan wel of surfen op de duinen, quadbiken, paardrijden om maar wat te noemen. De verwachte temperatuur overdag is rond de 15 graden. Ten oosten van Swakop is de Wlewitschia mirabilis te zien, deze plant met twee bladeren kan wel 1000 jaar oud worden.
Dan langs de kust omhoog via Hentiesbaai naar Khorixas. In de buurt van Hentiesbaai is een kolonie van duizenden zuid afrikaanse pelsrobben te zien. Ruiken zal ook wel, want duizend pelsrobben is een hoop poep.We komen nu in Damaraland en verblijven in camp Xaragu. Vanuit dit camp kunnen we de volgende dag naar de organ pipes, burnt mountain of het versteende woud. Ook Twijfelfontein, een rotsachtig gebied met de grootste concentratie van San rotstekeningen is een mogelijkheid. Na twee dagen gaan we door naar Palmwag, een korte rit en dit moet ook maar een relaxt dagje worden. De volgende 2 dagen staan lange excursies op het programma. De eerste dag gaan we naar de Ovahimba en de dag erna doen we mee aan de Damara Wildlife excurisie. Beide dagen gaan we georganiseerd op stap, lange dagen maar wel met gids.

Etosha, via Kamanjab naar Etosha NP. Een park met een oppervlakte van ca. 23 000 km2 , waarvan het westelijke gedeelte niet toegankelijk is. Het park ontleent zijn naam aan de Etosha Pan zelf, een enorm plat droog meer met een witte zoute korst. We zijn hier 4 nachten, waarvan de eerste 2 in Okaukuejo. Lekker kamer met bed en breakfast. Dan 2 nachten op een ander camp in het park.

Als we Etosha verlaten gaan we via Tsumeb naar het Waterberg Plateau NP. De rondritten op het plateau kunnen alleen georganiseerd gedaan worden en beginnen al om 14:30, moeten we ook nog hurry hurry aan het einde van de reis.
Voordat we naar Windhoek teruggaan bezoeken we eerst de Africat foundation, we logeren in de Okonjima Lodge, ten zuiden van Otjiwarongo. Deze lodge is de thuisbasis van de werelds grootste cheetah en luipaard opvang. www.okonjima.com . Daarna nog een dag in Windhoek en dan de jeep schoon en wel weer inleveren.
We hebben inmiddels  ons internationaal rijbewijs, de malaria tabletten en beginnen nu langzaam af te tellen.

 

Terug