4 Wheel Drive Safari through Namibia .

Kgalagadi Transfrontier ParkĀ - South Afrika

Het weer in namibie
De voorbereiding Reisschema & Route
Het verslag van deze schitterende reis
 
 
himba woman

 

Respect for Nature

Wijk niet af van de bestaande wegen en paden. Het Namibische landschap is uiterst gevoelig aan schade veroorzaakt door bandensporen, en onachtzaam off-road rijgedrag maakt het landschap niet alleen lelijk maar dood ook vele kleine dieren, insecten en planten, allemaal noodzakelijk om de natuur in evenwicht en gezond te houden.

Kampeer op gemeenschapskampeerplaatsen. Indien u in het wild kampeert, vraag toestemming van de lokale bevolking waar mogelijk en respecteer hun cultuur en tradities.

Laat uw afval niet achter. Begraaf uw afval niet. Houd al uw vuilnis in gesloten plastiek zakken en werp deze in een vuilnisbak wanneer u weer in de "beschaving" komt. Gooi geen sigarettenpeuken op de grond.

Maak geen grote vuren. De vonken kunnen een vernietigende veldbrand doen ontstaan. Een klein kampvuur is sowieso gezelliger dan een grote vlammenmassa. Breek geen takken van de bomen, zelfs niet diegenen die dood lijken - meestal zijn ze dat ook niet - maar gebruik alleen los hout dat op de grond ligt.

Kampeer nooit nabij waterplaatsen omdat dit wilde dieren die een lange afstand gereisd hebben ervan weerhoud om hun dorst te lessen. Dat kan fataal zijn voor hen of voor u. Er zit niet echt veel vreugde in opgegeten worden door een leeuw of verpletterd worden door een olifant.

Houd een respectvolle afstand van olifanten en neushoorns. Stoor deze indrukwekkende dieren in geen geval. Indien u ze tegenkomt in een vallei, versper hen niet de weg en probeer hen niet te volgen. Rij traag, houd voldoende afstand, en geef hen de kans om rustig hun weg te volgen. Verschillende zwarte neushoorn kalfjes zijn al gestorven als gevolg van onverantwoorde 4x4 rijders die hen opjaagden.

Rij nooit door een watergebied of moerasland. Wielen van voertuigen vernietigen de bodem van deze natuurlijke waterplaatsen die essentieel zijn voor de wilde dieren om ons lange droge seizoen te kunnen overleven. Om niet te spreken over de mogelijkheid dat uw 4x4, met alles en iedereen erin, kan verdwijnen in diep drijfzand, om nooit meer teruggevonden te worden...Neem niets anders mee dan foto's en laat niets anders achter dan voetafdrukken

Terug
Het Afrikaanse wildleven zal u dankbaar zijn