Geveld door de hitte veel te weinig gedronken en dan slaat het noodlot toe : rusten en veel water met ORS drinken.

ORS is de Engels afkorting voor ‘oral rehydration solution', ofwel ‘een drinkbare vloeistof om de vochtbalans in het lichaam te herstellen'.

Dag 18

Langzaam opstaan, een koude douche en met John gaat het weer wat beter. Na het ontbijt nemen we afscheid van de crew, Flip - game drive-, Conrad - leerling- Funnyboy - visser -, Steven - chefkok-, Jason - bediende met een heerlijke smile-.
We gaan met de house boot naar Kariba, halverwege wordt er vaart geminderd en kunnen we zwemmen in de friture mand. Alleen Karin gaat zwemmen, het mandje gaat niet echt omlaag het water in. Als we rond 15:00 bij het hotel aanmeren, staat er alleen een tuinman, die ook maarwegloopt. We dragen zelf onze bepakking omhoog en als dat gebeurt is verschijnt ook de hulp.
Na het inchecken heb ik al heimwee naar m'n hut met buiten douche, verschrikkelijk om weer tussen 4 muren te zitten. We besluiten om het hotel te verkennen en treffen een paar groepsleden op het  terras aan. We schuiven aan en bestellen wat te drinken. Nu merken we echt dat er niks is in Zimbabwe, geen cola, tonic, lemon. Alleen bier, wijn, water en lemon juice. Ook de keuze van de a la carte kaart is beperkt.

Dag 19

We gaan om 08:00 met Nyenge naar de Kariba dam, eerst naar het vieuw point ( waar we ongestoord alle foto's kunnen maken) en dan over de dam lopen ( waar we maar van 1 kant foto's mogen maken). Daarna de kerk en een kleine markt waar we miljoenen uitgeven. Daarna naar het “centrum” van Kariba en ff naar de spar. Het is vreemd om naar de lege schappen te kijken. Er staat wel wat maar dat is niet de moeite. Een pak muesli kost in zim dollar 2788 000. Het maandloon van een leraar is zim dollar 2 000 000.
We gaan terug naar het hotel voor de lunch en blijven de rest van de middag aan het zwembad liggen. John is nog steeds niet in orde, heeft toch last van de hitte ( 42) graden

Dag 21

Gelukkig is het in Lusaka  wat koeler, ligt hoger, want de airco werkt alleen als het licht blijft branden. John probeert om de airco aan de gang te krijgen, maar gezien de decoratieve bedrading stopt ie ermee.  Om 04:00 kabaal en rumoer. De keuken wordt opgestart, opruimen, kletsen, pannen sorteren. Wat een kabaal. Om 06:45 zijn we gedoucht en gaan ontbijten. Voor het ontbijt willen we de rekening betalen, maar die klopt niet. De accommodatie is er bij geteld. Uiteindelijk klopt het wel en dan kunnen we op ons gemakje uitgebreid ontbijten. Dan begint de reis naar huis: van Lusaka naar Nairobi en dan door naar Amsterdam

tsee tsee vlieg (slaapziekte)

Eureka camp lusaka

Mukambi safari lodge

Mana pools Zimbabwe

Zambia en Zimbabwe  
De parken van Zambia en Zimbabwe worden geschaard onder de noemer 'Afrika's best bewaarde geheimen'. Ze doen zelfs de meest verwende safari liefhebber watertanden. via  gamedrives, wandel en nachtsafari's , boot en kanotochten maak je kennis met de uitbundige dieren- en vogelrijkdom. Kortom, Zambia en Zimbabwe zijn een uit daging voor de avontuurlijke reiziger.   
     
Een aanrader Zambia Zimbabwe

Home