verslag deel 3 zuid afrika
We brengen later op de dag een bezoek aan een struisvogel farm.
Het mannetje is zwart.
Het vrouwtje is grijs.
Een struisvogel heeft een hele aparte manier van eten, omdat hij  geen krop heeft, eet hij stenen mee op om het voetsel te vermalen.
Bij deze Safari struisvogel boerderij, wat een aktieve boerderij is kunnen de struisvogels van verschillende ouderdommen bezichtigd worden in de landerijen.
Bezoekers krijgen persoonlijke aandacht en worden vergezeld door een gids die Nederlands kan spreken.
Tijdens de rondleiding worden de verschillende groei stadiums uitvoerig besproken.
De toer begint bij een nest met eieren waar de levens cyclus van de struisvogel uitgelegd zal worden.
Ook kunt u de sterkte van de eieren toetsen door er op te staan. Tijdens het broedseizoen krijgen de bezoekers een kijkje in de broedkasten en kunnen een rit op de struisvogels meemaken of alleen er op zitten.Verder word iedere toer afgesloten met een struisvogel race waar de Jockeys hun rij vaardigheid demonstreren.
De toeren zijn interresant en plezierig.

Ostrich Farm

Struisvogel farm

Capetown
Hier verblijven we tot 10-12-03
Aan de voet van de Tafelberg is Kaapstad de mooist gelegen stad ter wereld.We overnachten deze dagen in het Capetown lodge hotel in het centrum van Kaapstad.We brengen natuurlijk nog een bezoek aan kaap de goede hoop, en natuurlijk Robben eiland waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten.
Tevens ben ik nog een dag gaan vissen Big Game in de buurt van Robben eiland .

Robbeneiland ligt 11 km ten noorden van Kaapstad in de Atlantische Oceaan en is beroemd geworden als de plek waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten.
Al in 1638 deed het eiland dienst als strafkolonie van de Hollanders en bleef tot 1991 een gevangeneneiland.
In dat jaar - toen ook Mandela werd vrijgelaten uit de Pollsmoor Prison - werd de aandacht gevestigd op de bijzondere natuur van het Robbeneiland.
Hier broeden namelijk zeldzame vogels en leven er zeehonden (vandaar de naam Robbeneiland).
Maar natuurlijk is het eiland ook een historisch monument en staat het sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Je kunt er een tour maken langs de gevangenis waar Mandela heeft gezeten, de kalksteengroeve, de Governor’s House en verschillende soorten dieren.
De kans is groot dat deze wordt geleid door een ex-gevangene en krijg je een indringende, vaak bittere maar erg interessante weergave van geschiedenis van het eiland.
Boek je tour van tevoren om zeker te weten dat je mee kunt want dit mag je eigenlijk niet overslaan wil je een goed beeld van Zuid-Afrika wilt krijgen

 

cel mandela

Cel van Nelson Mandela

cape town

Capetown

De VOC had op de lange zeeweg naar en van Azië, een reis die de schepen zo’n acht à negen maanden kostte, behoefte aan verversingsplaatsen.
Dat kon bijvoorbeeld Sint Helena zijn, maar ook Kaap de Goede Hoop of Mauritius, waar men dan drinkwater, brandhout en vers vlees door middel van de jacht probeerde te bemachtigen.
Naarmate de scheepvaart echter intensiever werd, steeg de behoefte aan een echt verversingsstation.
Daartoe nam Jan van Riebeeck in 1652 namens de VOC het gebied van Kaap de Goede Hoop  in gebruik.
In de schaduw van de Tafelberg werd kasteel De Goede Hoop gebouwd, waaromheen Kaapstad ontstond.
Om op goedkope wijze te voorzien in voedsel werden door de VOC tuinen aangelegd voor het verbouwen van groente en fruit.
In het binnenland hield men vee, al kocht men dit ook wel bij de lokale bevolking, de Khoikhoi, die toen Hottentotten werden genoemd.
De opbrengsten van de landbouw en veeteelt van de Compagnie waren echter niet voldoende om alle passerende schepen te bevoorraden. Daarom werd in 1657 de landbouw geprivatiseerd, waarbij voormalig VOC-personeel land kreeg toegewezen om dit te bewerken.
Deze landbouwers zijn bekend geworden als de Boeren.
Daarmee ontstond een echte volksplanting, dat wil zeggen een kolonie waar Europeanen zich vestigden met de uitdrukkelijke wens er permanent
te blijven.

merlin

Marlijn

melin blue
De Zuid-Afrikaanse wijnen worden steeds populairder en zijn bezig met een flinke opmars. Ook in Nederland lusten we wel een glaasje wijn uit dit land. In 1996 stond Zuid-Afrika nog op de zevende plaats op de ranglijst van de belangrijkste wijnimportlanden maar in 2005 is het land opgeklommen naar de tweede plek achter Frankrijk.
Dit succes heeft onder andere te maken met de lage prijs van de Zuid-Afrikaanse wijnen en met de prima kwaliteit en goede smaak.
Volgens vinologen zijn deze wijnen fruitiger en zachter dan bijvoorbeeld de Franse en zeer in trek bij beginnende
wijnliefhebbers
cape town

r eiland

Robbeneiland

Home